Zmrzlinový týden na Regionu!

Zmrzlina je vlastně paradoxem - z názvu cítíte chlad, většina z nás si ale vybaví spíš slunce a dovolenou. Tato dobrota je v Česku oblíbená, každý z nás jí sní 4,5 litru za rok. Nejčastěji dáváme přednost vanilkové, značkám, které známe z dětství a utratíme za ni ročně skoro 3 miliardy korun. Pochoutku si kupují spíše ženy. V horku roste v Čechách odbyt hlavně točené a kopečkové zmrzliny. A pozor! Běžný kopeček prý sníme na 50 slíznutí.


Další sladká a chladivá fakta o zmrzlině s námi vychutnejte ve speciálních zmrzlinových Pochoutkách. Na výzvědy zamíří Patrik Rozehnal a zajímavosti a historické perličky pro vás bude o sladkém pokušení shánět Naďa Konvalinková. Začátek je v neděli v 11 hodin dopoledne.

V Pochoutkách se dozvíte:
- jak se vyrábí zmrzlina v cukrárně
- jak žije cukrář, který dělá točenou zmrzlinu
- kdo vyrobil první nanuk
- odkdy se servíruje zmrzlina v kornoutku
- kde schovávají unikátní stroj na zmrzlinu starý 150 let
- jak se vyrábí legendární tvarohový nanuk Míša
- jestli je zmrzlina zdravá
- jaké příchutě se kde ve světě vyrábí
- proč nesměly dámy lízat zmrzlinu a další zajímavosti


Těšíme se na vás na Regionu. Hezké Léto u vody se zmrzlinou!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka