‚Zpackaná demolice.‘ Ministr Havlíček žádá postih pro viníka prodloužené uzavírky dálnice

26. červenec 2021

Ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) požaduje zahájení řízení o uvalení pokuty za zpožděné otevření části dálnice D11 po demolici mostu. Uvedl to v pondělí na twitteru. Dálnice je na okraji Prahy uzavřena od sobotního dopoledne a ani do pondělního odpoledne se provoz obnovit nepodařilo. Silničáři totiž v noci nestihli odklidit vybouraný materiál.

„Za zpackanou demolici mostu nad D11, kterou ‚organizuje‘ Technická správa komunikací hl. m. Prahy, musí někdo zaplatit. Z původně povolené šestnáctihodinové uzavírky je už několikadenní,“ napsal na twitter Havlíček s tím, že dá podnět k zahájení řízení o finančním potrestání viníka současné situace. Poděkoval naopak Ředitelství silnic a dálnic i policistům za pomoc při zmínění následků omezení.

Původně měly práce v pražských Horních Počernicích skončit v neděli ráno, zkomplikovalo je ale velké množství výztuže, která nebyla zanesena v dokumentaci, a dělníci o ní tedy nevěděli. Ředitelství silnic a dálnic následně avizovalo, že zprovoznění se posune nejméně do nedělních 18.00 a poté na pondělní ráno.

Mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová v pondělí ráno řekla, že provoz by mohl být na dálnici zprovozněn do odpoledne, Technická správa komunikací hlavního města Prahy na twitteru po poledni uvedla, že s otevřením počítá až ve večerních hodinách.

Doprava z dálnice D11 ve směru do Prahy je svedena na 25. kilometru u Sadské, kamiony musí sjíždět ještě dříve, a to na 39. kilometru. Kvůli uzavírce dálnice nabírají zpoždění také příměstské autobusy. 

zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio