Zpátky v extralize po pěti letech. Jaromír Jágr dovedl Kladno zpět mezi hokejovou elitu

22. duben 2019 07:08

Kladenští Rytíři oslavovali včera s fanoušky vstup do hokejové extraligy. Přímo na ledě se s nimi potkal i majitel klubu a nejproduktivnější hráč posledních zápasů Jaromír Jágr. Nálada na zimním stadionu byla dobrá, přestože Kladno prohrálo s Chomutovem v prodloužení 1:2.

"Úžasné. To jsem v životě nezažil a ani se mi o tom nesnilo. Jsem za to hrozně rád a ještě to vstřebávám," řekl novinářům kapitán Rytířů Jakub Strnad. Už při nočním návratu po pátečním dovršení postupu v Českých Budějovicích si vychutnal přijetí příznivců. "To bylo taky úžasný, jak nás čekali fanoušci tady a byl ohňostroj. Hrozně jsem si to užil."

Příznivců Rytířů slavili se svými hrdiny bezprostředně na ledě po utkání a pak přesunuli své radovánky i před ČEZ Stadion.

"Přišel plný dům, což nás moc těší. Škoda, že jsme neudrželi vítězství. Brali jsme to tak, že to je přivítání extraligy a uzavření sezony," řekl hrající majitel Kladna Jaromír Jágr.

Do extraligy se Kladno vrátilo po pěti letech od sestupu v roce 2014. Tehdy byli ze současného kádru v týmu jen Strnad, další útočník Patrik Machač, obránce Petr Hořava a brankář Lukáš Cikánek.

"Stojí za tím hrozně moc práce a sil a jsem rád, že se to po těch letech povedlo, protože už to bylo úmorné. Byl potřeba nějaký impulz. Je to čest, že jsme to dotáhli. Reakce před sezonou nebyly moc dobré, moc se nám nevěřilo a jsem hrozně rád, že se to otočilo, vybojovali jsme si to a dokázali jsme, že tam patříme," uvedl Strnad.

Útočník Tomáš Redlich se na extraligovou sezonu nesmírně těší. "Jsem za to strašně moc rád. Přišel jsem do áčka sezonu po sestupu, takže jsem začal hrát první ligu, každý rok jsme se o to snažili a nikdy se nám to nevedlo. Je to neskutečný pocit hlavně pro nás kladenské kluky, kteří tady hráli celou dobu," popsal.

autor: Petr Kadeřábek | zdroj: ČTK
Spustit audio