Zpívat nás baví, říkají členové dětského pěveckého sboru Paprsek z Mladé Boleslavi

7. listopad 2015

Je jich plné pódium a v první chvíli nevíte, kam se podívat dřív, aby vám něco důležitého neuniklo. Zkrátka takové malé mraveniště. Řeč je o legendárním Dětském sboru Paprsek z Mladé Boleslavi. Letos se v rámci 42. ročníku autorské soutěže Dětská nota představil v rekordním počtu členů. Je jich přesně sedmdesát ve věku od šesti do šestnácti let.

„Zkoušíme jednou týdně,“ prozrazují mladé zpěvačky . „ Mne tady baví úplně všechno – zpívání, moderování...a holky,“ dodává s úsměvem jeden z členů souboru, Kuba. Ale zpěv jako svou budoucí profesi by dělat nechtěl. „Baví mne to jako koníček,“ dodal.

Rekordní počet členů souboru vychází podle jeho vedoucí Markéty Amerighi z toho, že do něj začali chodit už i předškoláci. „Vlastně si tím děti vychovávám a ony pak přejdou do dalších starších skupin,“ vysvětluje. A co je potřeba umět k tomu, aby se mohlo dítě stát členem souboru ? „Zpívat ! To se samozřejmě naučí i u nás, ale je třeba, aby tam byl nějaký talent. Ale hlavní je radost a chuť zpívat,“ dodala Markéta Amerighi.

Paprsek v uplynulém týdnu zpíval na soutěži písniček pro děti – Dětská nota. A jak soutěž dopadla ? Jako nejlepší vyhodnotila porota píseň Svítí od autorů Petra Bindera a Pavly Milcové. Na druhém místě skončila skladba Dědovo blues od Petra Hurdese a Libora Machaty, na třetím pak Nákupní horečka od Lucie Páchové. Cenu diváků si odnesla píseň Ivy Pazderkové Atomy.

autor: duch
Spustit audio