Tipy na víkend – vyberte si svůj region!

10. květen 2024

Ještě nevíte, kam se o víkendu vydat za kulturou, památkami, za sportem nebo do přírody? Hokejoví fanoušci žijí hokejem, začíná Mistrovství světa. Jízda historických vozidel nebo Švejkova padesátka vás čeká na jihu Čech. V Plzni se koná Festival stepu a Majáles. Ve Žlutých lázních v Praze opět po roce vyjedou dračí lodě. V neděli nezapomeňte oslavit Den matek. Podívejte se, co zajímavého se chystá ve vašem kraji.

Na hradě Velhartice zažijte oslavu narozenin Karla IV. Je květen roku 1369 a císař Karel IV. se chystá slavit 53. narozeniny. Nedávno se vrátil z dlouhé cesty do Říma, kde byla jeho žena Eliška Pomořanská korunována římskou císařovnou. Na hradě ho vítá mocný a věrný přítel, Bušek mladší z Velhartic. Staňte se i vy jeho hosty a užijte si zábavy, které přichystal pro svého pána. Uvidíte rytíře na koních, tanečnice, šermíře a potěší vás dobová hudba. V sobotu od 10 do 17 hodin.

Ostrava se stává dějištěm zápasů skupiny B Mistrovství světa v ledním hokeji. Český tým hraje tradičně v Praze, kde do šampionátu vstoupí v pátek ve 20:20 soubojem s Finskem. V sobotu pak změří síly s Norskem.

Zveme vás na multižánrový hudební a divadelní festival Bubofest na Hrad Sovinec. Na své si přijde každý. Kromě festivalu budou probíhat prohlídky s kostýmovanými průvodci, uvidíte kejklíře nebo vystoupení mimů. V sobotu i neděli začínáme v 9 hodin.

Chcete vědět, co zajímavého se děje blízko vás? Klikněte do mapy a vyberte si z našich tipů.

Rádi zveřejníme i vaše tipy. Napište nám je na adresu vikend@rozhlas.cz.

autor: djo
Spustit audio