Český rozhlas Region – Milujeme střední Čechy

2. říjen 2023, aktualizováno

Jsme Český rozhlas Region, regionální stanice Českého rozhlasu pro Prahu a Středočeský kraj. A protože tohle srdce naší země máme rádi stejně jako vy, věnujeme se mu naplno každý den.

Od rána do večera vám hrajeme pohodovou českou muziku, přinášíme nejnovější informace, zajímavosti a tipy z našeho kraje. Když je potřeba, umíme poradit, ale i pobavit a občas se vypravíme až k vám domů. Zkrátka a dobře, žijeme s vámi ve středních Čechách.

Hrajeme pro vás pohodovou muziku

Mirek Černý

V našem vysílání si můžete hezkou hudbu nejen poslechnout, ale také nechat zahrát svým blízkým. Můžete tak udělat prostřednictvím pořadů Písničky na přání, Písničky od srdce nebo Písničky se vzkazem. A pokud máte rádi country, folk a trampské písně, můžeme vám doporučit Country dostavník Mirka Černého.

Aktuální zprávy ze středních Čech a Prahy

Aktuální zpravodajství pro vás vysíláme denně každou celou hodinu mezi 5:00 až 22:00. Ty nejzajímavější najdete také na našem webu.

Poradíme vám, jak na to

Kateřina Cajthamlová a Patrik Rozehnal

Potřebujete zajímavé informace předních odborníků, jak pečovat o zahradu, byt, dům nebo své mazlíčky? Poradíme vám třeba v Hobby magazínu nebo v Zahrádkářských tipech. A pokud vás trápí zdravotní problém nebo chcete více o své zdraví pečovat, doporučujeme pořady Vesele a zdravě s Kateřinou Cajthamlovou nebo Doktorská rada.

Nevíte, co dobrého uvařit, nebo se chcete pochlubit svým oblíbeným rodiným receptem? Tak právě pro vás je tu Pochoutkový rok.

Pobavíme vás

Uršula Kluková a Josef Dvořák

Chcete být alespoň na chvíli režisérem zábavného pořadu? Sledujte od pondělí do pátku krátce po 16. hodině naši oblíbenou Humoriádu a vyberte si scénku, kterou chcete slyšet. A pokud se chcete podívat, jak se v pořadu, který vysíláme živě, baví spolumoderátoři z řad oblíbených bavičů a herců, dívejte se do vysílacího studia Regionu prostřednictvím kamer.

Zajímají vás rozhovory s poutavými a populárními osobnostmi? Poslouchejte od pondělí do čtvrtka krátce po 13. hodině pořad Alex a host.

Poznávejte náš kraj

Pohled na Karlštejn očima nebeského fotografa

Doporučíme vám zajímavá místa, oblíbené památky a populární i méně známé turistické cíle ve středních Čechách a v Praze. Tipy, kam se vypravit, nabízejí pořady Výlety.

Občas se také vypravíme až k vám domů. Najdete tak u nás Příběhy Středočechů, které vám představují zajímavé osobnosti, netradiční povolání, malé rodinné firmy nebo rekordy a úspěchy ze středních Čech.

Co právě hrajeme nebo nám chcete napsat?

Chcete vědět, co právě hrajeme, jak vypadáme a co je ve vašem kraji nového? Chcete poradit nebo nám jen tak napsat? Uteklo Vám něco z našeho vysílání? Sledujte náš web i Facebook a přidejte se k nám.

Nalaďte si nás 

Poslouchat nás můžete denně 24 hodin na VKV, prostřednictvím DAB+, živě na internetu nebo v aplikaci můjRozhlas. Zde najdete podrobné informace.  

Český rozhlas Region – Milujeme střední Čechy

autor: JMys
Spustit audio