Likvidace starého a výstavba nového mostu v Napajedlích omezí i lodní dopravu na Baťově kanálu, cyklisty a chodce

7. březen 2024 12:33

Rekreační lodě nesmí až do konce dubna 2024 proplouvat pod mostem v Napajedlích. V místě prací na likvidaci mostu nesmí na cyklostezku ani cyklisté.

Čtěte také

Od 3. března 2024 se na rok a půl přerušil hlavní příjezd do centra města. Most, který je jedinou spojnicí mezi pravým a levým břehem motoristy i pro pěší, čeká demolice. Na stejném místě bude vybudován most nový. Znamená to komplikace nejenom pro motoristy a pěší, ale i pro lodní dopravu a cyklisty.

Proplouvat pod mostem v Napajedlích nesmějí až do konce dubna rekreační lodě. Zákaz vydala kvůli zahájení demoličních prací Státní plavební správa.

Čtěte také

Pod napajedelským mostem vede také frekventovaná cyklostezka. Ta je během odstraňování a osazování nosné konstrukce pod mostem uzavřená a objízdná trasa je vedena přes ulici Podzámčí a Žerotínova. Cyklostezka je uzavřená taky mezi Napajedly a Otrokovicemi, a to kvůli stavbě dálničního mostu. Objížďka z části vede přímo po silnici první třídy přes nový nadjezd nad dálnicí D55 a okružní křižovatku na silnici 1/55 k nákupnímu centru Kaufland. Této uzavírky chce využít otrokovická radnice k rekonstrukci cyklotrasy na hrázi Baťova kanálu.

Souhrn informací najdete v příspěvku redaktora Českého rozhlasu Zlín Romana Vernera.

AKTUALIZACE 11. 3. 2024

(vyjádření Tomáše Ostrčila, ředitele pobočky Přerov Státní plavební správy)

Dálniční most: V letošním roce by neměla jeho výstavba  ovlivnit plavbu, veškerá stavební činnost má probíhat mimo koryto řeky Moravy.

Most Napajedla u Fatry: Bylo vydáno opatření obecné povahy o zastavení plavby od 11. 3. 2024 do 30. 4. 2024. Dále je naplánováno zastavení plavby  od 1. 9. 2024 do 30. 10. 2024. Plavba ve zbývajícím období plavební sezóny 2024, tj. od 1. 5. 2024 - 31. 8. 2024, bude dle dohody se zhotovitelem stavby probíhat  v místě stavby mostu „koridorem“ vymezeným plavebním značením.

Informace pro motoristy o významných dopravních stavbách a rekonstrukcích komunikací ve Zlínském kraji pravidelně aktulizujeme. Najdete je ZDE.

Spustit audio

Související