Nejvyšší československá soutěž házenkářek se letos bude hrát i v Chebu

1. září 2023 10:25

Už o víkendu odstartuje nový ročník československé interligy házenkářek. Už třetím rokem se bude hrát také na západě Čech. Celek Házená Kynžvart si přitom pro své příznivce připravil jednu novinku, domácí zápasy totiž bude hrát z velké části v Chebu.

„Rozhodli jsme se, nejenom že budeme hrát zápasy v Chebu, ale že se posuneme zase i o kus dál. Doufám, že se nám povede produkovat vyšší kvalitu nejen po sportovní stránce ale i co se týče video přenosů, větší zážitky celkově. Chtěli bychom, aby utkání nebylo jen zážitkem sportovním, ale i kulturním. Chceme spolupracovat s tanečními kluby v Chebu, dělat větší světelnou show, inovujeme nástup hráček. Doufám, že naši fanoušci ocení, co jsme pro ně připravili a přiláká to další,“ uvedl oddílu z lázeňského města Vladimír König.

Zatímco v nováčkovské sezoně si tým že západočeských lázní zahrál české play-off, minulý ročník znamenal jen boje ve skupině play-out. „Skupina o udržení znamenala lehké zklamání. Nicméně i tam jsme si stanovili cíl, a to tu skupinu vyhrát. To se povedlo vcelku přesvědčivě. Náš jednoznačný cíl je účast play-off a pokud se to povede i boj o jednu z medailí,“ doplnil König s tím, že jeho tým bude i letos reprezentovat v evropském poháru EHF.

Tým Házená Kynžvart má za sebou vydařenou letní přípravu, kádr navíc zkvalitnily dvě zahraniční posily. Úvodní duel soutěže sehraje družstvo Házená Kynžvart v sobotu v Písku.

Spustit audio