Tipy na víkend v Pardubickém kraji: prohlídky tvrze Bouda, dostihy v Pardubicích nebo sraz karavanů

11. duben 2024

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Přijďte se podívat na akci Sebevědomá krása do Pardubic, projděte se z Rychmburku na Košumberk, prohlédněte si Divadlo Karla Pippicha v Chrudimi.

Od pátku až do neděle můžete navštívit dělostřeleckou tvrz Bouda. Prohlídky budou vždy od 11 do 15 hodin. Od soboty bude navíc letos poprvé zpřístupněný velký okruh doplněný o nové expozice.

Hrad Košumberk z výšky

Procházka mezi hrady

Na sobotu je naplánovaný pochod údolím řeky Krounky a Novohradky. Zájemci vyrazí v 9 hodin autobusem z náměstí v Luži na Rychmburk. Po prohlídce hradu se pak skupina ve 12:30 vydá na komentovanou procházku směrem na Košumberk.

Den v divadle

V Chrudimi se v sobotu můžete zdarma přijít podívat do Divadla Karla Pippicha, které slaví 90 let od vzniku. Od 10 hodin si tam budete moct prohlédnout výstavu fotografií z výstavby divadla, historickou oponu nebo zákulisí Malé scény. Komentované prohlídky budou od 10 a 13 hodin. V 15 hodin pak na Malé scéně začne Doktorská pohádka.

Karavany míří na Konopáč

V sobotu se v Heřmanově Městci můžete zapojit do pokusu o rekord v nejdelší souvislé koloně obytných vozů. Účastníci se sejdou v kempu na Konopáči. Odtamtud se pak ve 13 hodin vydají na spanilou jízdu.

Zahájení dostihů

Na pardubickém dostihovém závodišti začíná nová sezóna. Odstartuje v neděli v 11:15 několika závody. Těšit se můžete na rovinové dostihy a dostihy přes proutěné překážky. Závěrečná Jarní cena Pardubického závodiště bude od 13:35.

Stezka za motýly

Na vycházku jarní přírodou se můžete vydat v neděli do České Třebové. Začátek je mezi 14 a 15 hodinami u prvního zastavení naučné stezky Údolím Skuhrovského potoka u kurtů v Rybníku. Účastníci dostanou průzkumný list a budou pozorovat motýly. Cíl je u restaurace Nad hrází.

Sobota ve znamení krásy

Do pardubického Ideonu můžete v sobotu zajít na akci Sebevědomá krása. Od 10 hodin tam budou módní přehlídky a přednášky. Návštěvníci se budou moct poradit s odborníky a seznámit s novinkami ze světa módy.

Spustit audio

Související