Poslední únorový víkend v Ústeckém kraji zažijete dozvuky masopustu i řadu dalších akcí

24. únor 2023

Předvelikonoční půst sice už oficiálně začal, na některých místech Ústeckého kraje to ale ještě o víkendu bude žít masopustním veselím. Konají se také plesy, koncerty a řada divadelních představení.

Sobota 25. února

Příznivci bigbítu pravděpodobně vyrazí do kulturního centra v Klášterci nad Ohří. Od 19:00 tam má koncert legenda českého bigbítu – Brutus.

Docela velké divadlo v Litvínově zve v sobotu od 16:00 na pohádku Tři čuníci nezbedníci. Hraje Divadlo rozmanitostí Most.

Masopustní průvod si na tuto sobotu naplánovali v Bečově u Mostu. Sraz je ve 13:00 v centru obce. Kromě průvodu masek je na programu polní kuchyně s řezníkem, pohádky, kreativní dílničky, fotokoutek, chůdař a cimbálová muzika.

Činoherní studio města Ústí nad Labem: Mluviti pravdu

Ústecké Činoherní studio v sobotu uvádí představení Mluviti pravdu. Jde o divadelní inscenaci nejslavnějšího románu ústeckého spisovatele Josefa Formánka.

Kulturní dům Střelnice v Kadani zve od 20:00 na Retro Dance Party – šestihodinový disco ples těch největších hitů 80. a 90. let, s přesahem do 70. let i současnosti. Zkrátka od Abby přes Modern Talking až po Dua Lipu. Přijďte klidně v džínech, ale nejlépe retro!

V Braňanech se v sobotu od 17:30 odehraje akce nazvaná Krampus show aneb Uspávání čertů. Dorazte v 17:30 na jedinečnou show k areálu u Sportclubu v Braňanech, následně se s čerty přesuneme do Selského dvora Braňany, kde se s nimi u občerstvení budete moci i skamarádit. A třeba i vyfotit!

Umělecký řezbář Roman Strouhal a jeho masky Krampus v Regionu

Krupka 25. února zažije Hasičský ples, a to v restauraci Na Střelnici od 20:00. K tanci a poslechu hraje skupina Alibi. Akci pořádá Sbor dobrovolných hasičů Unčín a Bohosudov.

Masopust se rozhodly uspořádat i Kostomlaty pod Milešovkou. Sraz masek v Kostomlatech je u obecního úřadu ve 14:00. Následovat bude průvod masek, v 15 hodin příchod na náves, následně Páni z Kostomlat a Divadlo V pytli, na závěr Pavel a Kaca.

Třebenice 25. února zažijí v sále radnice od 12:00 do 20:00 Třebenický košt. Svá delikátní vína představí vinaři z Třebenic, Žernosek a mnoha dalších vinařských obcí.

Kulturní dům v Rýdeči zve všechny tancechtivé na Maškarní ples. Od 20:00 bude všem do tance i pro zábavu hrát skupina Kadet.

Jitrnice

Pokud máte rádi maso a zabíjačkové produkty, jsou tady pro vás v sobotu od 10:00 Nelahozeveské zabijačkové hody. V nabídce řezníka Radka Černého je: ovar, prdelačka, guláš, jitrnice, jelita, tlačenka, sekaná. Přes den se o živou hudbu postará Vojta Hrňák s harmonikou, od 18 hodin pak Drnkačky.

TepJazz club v Teplicích má v sobotu od 20:00 na programu koncert Lucia Chugai Tria ve složení Lucia Chugai, Mikuláš Pokorný a Jan Kořínek.

Neděle 26. února

Kulturní dům Zastávka v Lounech pořádá od 14:00 pravidelné taneční odpoledne s dechovou kapelou Lounská třináctka, tentokrát jako maškarní.

Zimní stadion Jiřího Svobody v Povrlech zve malé i velké bruslaře na Karneval na ledě. Od 14:00 je v plánu promenáda masek, odměny jsou přitom připravené pro všechny, tak neváhejte!

Dítě v karnevalové masce

Městské divadlo v Děčíně zve od 15:00 na nedělní pohádku Žižla a Pižla aneb Život s kostkou. Na malé i velké diváky čeká inscenace plná pohybu, humoru a gagů v moderní scénografii. Hraje Divadlo rozmanitostí.

Severočeské divadlo odehraje od 17:00 Baletní triptych. Pro diváky jsou připravena baletní představení Claude Debussy: Faunovo odpoledne, Maurice Ravel: Bolero a Antonio Vivaldi: Čtvero ročních období. Každá ze tří částí má svůj vlastní příběh, ale jsou spjaty v jeden celek touhou po kráse, naději a odhodlání.

V neděli od 19:00 na vás na zámku v Teplicích čeká obnovená talk-show Antonína Moravce. Tentokrát bude hostem Petr Vondráček, hudebník, pianista, zpěvák, herec a moderátor. A také sportovec a příjemný společník a kamarád.

autor: pach
Spustit audio