První únorový víkend v Ústeckém kraji, to jsou plesy a masopustní veselí

2. únor 2023

Tento víkend si v Ústeckém kraji můžete vybrat z mnoha plesů a masopustních oslav. Nudit se ale nebudou ani ti, kteří dají přednost divadlu.

Sobota 4. února

Divadelní ples s názvem Zlaté české ručičky se koná 4. února v kulturním centru v Klášterci nad Ohří, a to od 20:00. K poslechu a tanci hraje kapela ZFLEKU.

Restaurace U Kapličky v Brné hostí v sobotu od 20:00 Ples veselých Brňáků. O zábavu se postará taneční orchestr Brass Bombers. Dále vystoupí známý zpěvák a showman Vladimír Hron.

Pobavil a zazpíval báječný Vladimír Hron

V Domu kultury v Duchcově se také plesá – koná se tam 22. ples města Duchcova a Duchcovských novin. Začátek je ve 20:00. Hostem večera na plese bude zpěvačka Leona Machálková.

Ústecký Národní dům zve v sobotu od 9:00 na Country bál Jindry Šťáhlavského. Jde o 8. ročník vzpomínkové akce na významného ústeckého rodáka Jindřicha „Jindru“ Šťáhlavského. Vystoupí country kapely Kliďánko, Rekonvalescence a taneční skupina Crock 14. Kytary, kolty, kankán!

Masopustní veselí si můžete užít v Zubrnicích od 9:00 do 16:00. Připraven je celodenní program pro celou rodinu s výstavou o historii masopustu i prodej tradičních masek. Ochutnáte jitrnice, jelítka i koláče. Návštěvníci v maskách vítáni. Vystoupí folklorní soubor Dykyta z Krásné Lípy.

Masopust v Zubrnicích

V litvínovské Citadele se v sobotu od 19:00 koná druhý ročník Barevného plesu dračích lodí. K tanci a poslechu budou hrát Natálie Kurachová, Žízeň Litvínov, Elán Revival a Adam Ďurica.

Pokud chcete vidět na vlastní oči zabijačku, máte jedinečnou příležitost od 10:00 na teplickém hradě Doubravka. Řeznický mistr Málek tam všem zájemcům ukáže, jak se to dělá a chybět nebude ani prodej zabijačkových produktů.

V kulturním domě ve Velké Černoci odstartuje 4. února ve 20:00 akce s názvem Ajn Kesl Černoc – jde o talk show se zajímavými hosty. Tentokrát přijedou všechny pobavit Zuzana Bubílková, Eva Hrušková a Jan Přeučil. Po ukončení talk show si mohou diváci zatančit nejen na retro muziku, kterou bude pouštět regionální moderátor a dj Karel Fiala. Připraven bude ohňostroj, raut a občerstvení.

12. ročník Zabijačkové veselice s výletem na Janovskou rozhlednu se koná v Hotelu U zeleného stromu v Janově od 14:00. K tanci a poslechu hrají country kapely Harcovnící, Náýplava, Čumbrci a hosté. Akci doporučujeme spojit s výletem na Janovskou rozhlednu a Růženku, odkud jsou nádherné výhledy na skalní masivy Českého a Saského Švýcarska.

jitrnice, zabijačka

Masopust a farmářské trhy hostí i Žatec – od 8:00 do 12:00 na náměstí Svobody. Trhy budou tentokrát obohacené o masopustní program. Muziku obstará Plzeňský CK Šraml, flašinetář a k vidění bude i Bílkovo divadlo.

Roudnice nad Labem má na sobotním programu Fotbalový ples SK Roudnice nad Labem. Koná se v Kulturním domu Říp od 20:00. K tanci hraje skupina Pepeto.

Neděle 5. února

Lovo Café v Lovosicích zve v neděli od 10:30 na Dětský biograf – tentokrát je na programu promítání animovaného filmu Kocour v botách.

Sváťovo dividlo můžete vidět od 16:00 v lounské Citadele. Na programu je loutková pohádka Červená Karkulka.

Loutky

Krušnohorské divadlo v Teplicích má v neděli dopoledne připravenou akci pro děti – od 10:30 tam malí i velcí diváci mohou vidět Statečného Nebojsu – inscenaci klasické pohádky podle Boženy Němcové v lehce strašidelném stylu. Hraje Divadlo Rozmanitostí.

I Loutkové divadlo v Lounech hraje od 14:30 klasiku – pohádku Sněhurka a sedm trpaslíků. A zámek Jílové má na programu od 15:00 loutkovou pohádku Kašpárek a princezna.

Kulturní dům Fontána v Bílině pořádá 5. února Taneční odpoledne nejen pro seniory. Začíná se v 15:00 a k tanci i poslechu zahraje Duo Hvozdovi.

Oblastní muzeum a galerie v Mostě nabízí všem zájemcům od 10:00 do 17:30 Malování s Pavlem Lakomým. Jde o kurz malování suchým pastelem pro začátečníky i pokročilé (od 10 let).

autor: pach
Spustit audio