V Chrasti chystají větší školku, zklidnění dopravy i cyklostezky

11. srpen 2023

V Chrasti to v posledních letech žije. Konají se různé společenské akce, jarmarky, korza, letní kino na zámku. Také se rekonstruuje, vylepšuje a řada dalších projektu se také chystá. O tom všem mluvil starosta zvolený za uskupení Naše Chrast Vojtěch Krňanský.

Po zvelebení centra města se v Chrasti podařilo dotáhnout do zdárného konce i další projekty. „Dokončujeme revitalizaci místní části Podlažice, kde se nám během posledních čtyř let povedlo vybudovat novou kanalizaci, rekonstruovat celý vodovod, vybudovat bezbariérové chodníky, nové osvětlení a teď děláme novou komunikaci v celé délce a šíři. Z ošklivého káčátka to bude hezká místní část,“ dodává starosta Chrasti Vojtěch Krňanský.

Povedlo se dokončit také rekonstrukci sportovního stadionu. „Je to místo, které už není jen pro fotbal, ale pro víceúčelové využití. Letos tam bylo krajské kolo požárního sportu, nebo dětská olympiáda školek."

Starosta Chrasti Vojtěch Krňanský

Nové družstevní byty, rozšíření kapacity školy tak, aby postačovala pro celé Chrastecko, oprava vlakového nádraží, ale také další opatření na zpomalení dopravy. To jsou jen některé z chystaných akcí. „V rámci memoranda na zklidnění dopravy už opatření děláme. Od té doby co je na náměstí okružní křižovatka, tam nebyl žádný dopravní problém. Dalšími projekty jsou zpomalovací vjezdové brány na příjezdech do města,“ říká starosta.

Jak se v Chrasti snaží uspořit peníze za energie, spojí okolní obce cyklostezky, a co se v nejbližší době chystá za akce? Poslechněte si celé povídání se starostou Vojtěchem Krňanským.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka