Vladimír Burjánek: Na lovu

21. duben 2024

Člověk není nikdy dost chytrý, říkala moje babička Marie. Proto využívám možnosti vzdělávat se občas v nějakém televizním pořadu. Není jich zrovna nejvíc. Seriály, kriminálky a vaření jsou mnohem četnější, ale takové klání kvarteta soutěžících s některým z chytrých lovců, si rád pustím.

Čtěte také

Mělo by se to spíš než Na lovu, jmenovat HLAVNĚ SE VRAŤ, což je upřímné přání lidí z týmu, aby jich bylo na finále co nejvíc. Geniálnímu lovci Vševědovi není sice mnohdy rozumět, když podává doplňující vysvětlení k odpovědím, ale brilantní výkon Ondřeje Sokola, coby moderátora a patrona soutěžících, to mnohdy zamaskuje. Také hraniční špičkování mezi Sokolem a Kalkulátorem diváky baví.

Někdy se moderátor i celá soutěž dostane do zajímavých situací. Jako byla ta s pražským řidičem. Postupně odpadli všichni jeho kolegové. Tradiční otázkou moderátora bývá dotaz, co by dělali s výhrou.

Čtěte také

Když se chytrý šofér rozhodl ke zdolání finančního žebříčku, kde na vrcholu byla částka přes 200 tisíc, otázka na počínání s tolika penězi se samozřejmě vynořila.

Řekl bych, že poněkud zaskočila i Ondřeje Sokola, když pán odpověděl, že by zaplatil pobyt v nějakém sociálním zařízení mamince. To vám bude možná držet palce, abyste vyhrál hodně lidí, ale maminka to asi nebude, poznamenal moderátor. Chybělo málo a skutečně chytrý pražský šofér by býval nejvyšší sumu peněz vyhrál. Ondřej Sokol poznamenal, že maminka si možná oddechla.

Třeba se mýlím, ale být v její situaci, oddechl bych si také.

Spustit audio

Související

  • Vladimír Burjánek: Mazlíčci

    Z domácích mazlíčků je asi nejvíc milovníků psů a koček. Nedávno se na prahu našeho domu z ničeho nic objevila vyhublá, třesoucí se a mňoukající černobílá kočička. 

  • Vladimír Burjánek: Zuby

    Už v dětství jsem se bál zubaře a zvuk vrtačky vycházející z ordinace, mi přivolával málem mdloby. V době pravidelných školních prohlídek nebylo úniku.

  • Vladimír Burjánek: Krmivo

    Ačkoliv moji předkové z otcovy strany byli sedláci, lásku  k rodné hroudě jsem po nich nezdědil. Ba co víc, jakékoliv činění spojené s půdou, je mi na hony vzdálené.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.