Čerčanská koupadla připomínají časy Rozmarného léta. Potomci původních majitelů se snaží tomuto místu u řeky Sázavy vrátit původní podobu

23. červenec 2018 10:59

Říční lázně, podobné těm, které známe z filmu Rozmarné léto. Tak to vypadá na Čerčanských koupadlech u řeky Sázavy. Kabinky na převlékání, tenisový kurt, prostě pohoda u vody. Koupadla byla založená v roce 1904 a v poslední době znovu dostávají podobu, jakou mívala kdysi. Je to díky potomkům původních majitelů, kteří dokončují jejich opravu.

„Je to nejkrásnější místo v Čerčanech, miluju to tady,“ říká paní Radka, která se sem chodí koupat už 30 let. Má tu i svojí kabinku a píše si i už sedm let kroniku místních koupadel.

Majitel Čerčanských koupadel František Stejskal

„Moji předkové tady koupili někdy v roce 1904 mlýn a pozemky okolo. Zřídili tu tenisové kurty i koupadla, byla tady i parkurová dráha. Po roce 1990 nám polovinu vrátili, takže jsme se v rodině rozhodli, že to nemůžeme nechat „umřít“ a že se totu budeme snažit dávat dohromady,“ dodal potomek původních majitelů a současný majitel Koupadel František Stejskal.

Čerčanská koupadla
autor: haj
Spustit audio