ČSAD MHD Kladno vypraví do ulic čtyři nové autobusy. Za volantem budou řidičky

30. červen 2018 15:49

Společnost ČSAD MHD Kladno  rozšířila vozový park celkem o čtrnáct nových vozů. První čtyři kloubové vozy od výrobce SOR s celkovou kapacitou 135 cestujících pošle zítra na městskou linku 603 OAZA - Hřbitovy.

„Zajímavostí je, že v těchto autobusech budeme mít tři řidičky,“ uvedl ředitel ČSAD MHD Kladno Ludomír Landa. Na lince 603 doplní nové autobusy ještě další stejného typu, pořízený v roce 2017.

Druhou částí akvizice je deset klasických autobusů značky Iveco Urbanway. Každý má 32 sedadel a celkovou kapacitu 83 cestujících. Nové autobusy od Iveca nahradí v kladenské MHD starší naftové karosy řady 900. Cestující se s nimi potkají nejčastěji na linkách 601, 602, 605 a 606.

Všechny nové autobusy jsou nízkopodlažní a bezbariérové. Odbavovací systém mimo odbavování městského tarifu v Kladně je doplněn i technologií MOS, která bude v systému PID zprovozněna v průběhu léta. Pro usnadnění platby jízdného je součástí i čtečka bankovních karet. "Po dodání těchto nových autobusů bude dopravce ČSAD MHD Kladno provozovat již 88 autobusů poháněných zemním plynem,"  dodává Ludomír Landa.

Spustit audio