Do Berouna se po sedmi letech vrátila Bambiriáda

6. červen 2009

Obyvatelé Berouna přivítali po sedmi letech akci nazvanou Bambiriáda. Na té se prezentují dětská sdružení a střediska volného času, a proto je program určený hlavně dětem. Akce odstartovala na Husově náměstí, kde nechyběla ani naše redaktorka Lucie Zemanová...

Berounské náměstí zaplnily během pátečního dopoledne nejrůznější aktivity pro děti a mládež. Na malé návštěvníky tu tak čekalo malování, střelba na terč, skládačky, ale i trefování plechovek vodou z hasičské hadice. Děti si tak mohly vybrat koníček, který je bude bavit a po skončení Bambiriády se mu ve volném čase můžou nadále věnovat.

Akce se v sobotu přesouvá do parku u autobusového nádraží. Tady si děti budou moci vyzkoušet řadu dalších zajímavých aktivit, jako jsou lanové překážky nebo dokonce jízda na raftech po řece Berounce.

Na Bambiriádě se prezentuje více než třicet dětských sdružení, mezi kterými nechybí ani Klubíčko Beroun, které se stará o tělesně postižené klienty. Podle Veroniky Zadražilové děti nejvíc zajímal invalidní vozík, který si chtěl každý vyzkoušet.

Bambiriádu můžete v parku u autobusového nádraží navštívit až do 18 hodin a pokud to dnes nestihnete, máte šanci i zítra, kdy akci zpestří cyklistický závod nazvaný BikeMaraton, který se v Berouně pojede už počtvrté.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio