Jednoduché těstíčko mu dodá šmrnc. Tofu nemusí být jen nudnou bezmasou alternativou

21. březen 2024

Tofu se někdy říká sójový tvaroh – dělá se z pyré ze žlutých sójových bobů, které obsahují hodně bílkovin a mají nízký obsah tuků. Ty nabobtnají, umelou se a smíchají s vodou. I když je tofu samo o sobě téměř bez chuti, vstřebává snadno chuť ostatních ingrediencí.

Tofu si můžete obalit v jednoduchém těstíčku ze dvou žloutků, 3 dcl vody a 225 g mouky. A poté do zlatova smažit. Pro ty, kteří odmítají jíst maso, se tofu stává jedinečným zdrojem bílkovin. Tofu je také vhodnou potravinou pro lidi, kteří drží bezlepkovou dietu.

V Číně sója odpradávna patřila k posvátným potravinám a využívala se v tradiční medicíně. Zařaďte do jídelníčku sójové tofu, pokud chcete ubrat přebytečná kila. Pozitivně působí i na vzhled pleti a kvalitu vlasů.

Spustit audio

Související

  • Těstoviny s listovým špenátem a tofu

    Apetýt nabízí bezmasý páteční recept. Hlavní ingrediencí bude listový špenát – je studnicí zdraví a celkové kondice.

  • Tofu v kari omáčce

    Vegetariánský recept, který obsahuje zdravé koření jako skořici, hřebíček a kardamom, doporučuje výživová poradkyně Štěpánka Kutišová, odbornice z pořadu Přírodní lékárna.

  • Špagety s tofu omáčkou

    Máme za sebou dny hojnosti a tak vám možná přijde vhod tip na něco lehkého. Do Apetýtu jsme vybrali recept na špagety s tofu omáčkou.