Kvůli nehodě v Praze-Uhříněvsi bude doprava omezená až do čtvrtka. Vlaky musí jezdit jen po jedné koleji

6. září 2019

Po páteční nehodě v úseku mezi Prahou a Říčany jezdí vlaky omezenou rychlostí jen po jedné ze dvou kolejí. Zpoždění mají od 10 do 15 minut. Nákladní automobil podle Drážní inspekce stál mezi závorami víc než dvě minuty před nehodou. Vlak po nárazu vykolejil, cestovalo v něm zhruba 220 cestujících. Osm lidí při srážce utrpělo lehká zranění, mezi nimi i řidič kamionu.

Kamion se srbskou poznávací značkou převážel nářadí. Svědek nehody Vratislav Dvořák řekl Radiožurnálu, že kamion vjel na přejezd, když se zvedaly závory, ale ještě blikala červená světla. Pak se závory sklopily znovu kvůli dalšímu vlaku a uvěznily auto na přejezdu.

Jeho verzi potvrdila Drážní inspekce, řidiče kamionu záchranáři po nehodě odvezli spolu s dalšími zraněnými do nemocnice k dalšímu ošetření, zkoušku na alkohol měl negativní.

„Na místě dopravní nehody v pražské Uhříněvsi zasahovala za pražskou záchrannou službu letecká výjezdová skupina, inspektor, dva záchranářské vozy a speciální vůz Atego. Podle prvotních informací by se na místě mělo nacházet pět poraněných osob, všichni lehce. Čtyři z vlaku a jeden z nákladního automobilu,“ řekla serveru iROZHLAS.cz Poštová.

„Na místě byly jednotky ze Strašnic, Chodova, Říčan a drážní hasiči,“ informovali na twitteru pražští hasiči s tím, že ve vlaku cestovalo 300 lidí.

Mluvčí pražských hasičů Martin Kavka později řekl, že na místo byl povolán i vrtulník: „Došlo ke stržení trakčního vedení, vlak byl mimo koleje. Ve vlaku cestovalo asi 300 osob, na místě přistál i vrtulník.“

Podle sobotních informací Českých drah bude železniční přejezd uzavřený zhruba do čtvrtka. Provoz na trati se podařilo částečně obnovit v pátek večer. 

autor: iROZHLAS.cz
Spustit audio