Miss Kutnohorska a Středních Čech 2009 má svou vítězku

24. říjen 2009

Kutnohorské Tylovo divadlo patřilo v pátek večer kráse. Deset dívek tam totiž bojovalo o titul Miss Kutnohorska a Středních Čech. I když klání bylo napínavé, vyhrát nakonec mohla jen jedna slečna. Více již Michal Trnka...

Módní přehlídka, rozhovor s moderátorem, promenáda v plavkách a samozřejmě také volná disciplína. Nic z toho v pátečním finálovém klání nechybělo. Z dvanácti finalistek se jich na jevišti nakonec ukázalo deset - dvě totiž z osobních důvodů na posledních chvíli ze soutěže odstoupily. Porota ale ani tak neměla lehký úkol. Porotci, kteří se v ní objevují pravidelně přiznávají, že tak napínavé klání ještě v Kutné Hoře nebylo. A šlo přitom už o pátý ročník Miss.

Pojďme ale k tomu nejdůležitějšímu - to jsou výsledky. Titul nejvyšší - Miss Kutnohorska a letos také středních Čech patří po finále osmnáctileté studentce ze Zbraslavic Lucii Janečkové. Ta hned po skončení klání prozradila, že by si chtěla vyzkoušet dráhu modelky. Pokud by ji to nevyšlo, láká ji práce u policie. Cenu pro první vicemiss si z Kutné Hory do Mělníka odvezla Marcela Vovsová, která pracuje jako zdravotní sestra a páteční finálový večer pro ni byl už pátou soutěží krásy a inteligence.Titulem druhé vicemiss se pak může chlubit Jana Šimáčková, která je pro změnu z Roudnice nad Labem. Svou vítězku mají i diváci. Ti mohli hlasovat a rozhodovat o Miss sympatie. Svými hlasy řekli, že patří Kristýně Osúchové z Újezdce na Kutnohorsku.

Současný organizační tým soutěže si chce příští rok dát pauzu a další ročník klání už nepřipravovat. Samozřejmě, že čas ale může jejich rozhodnutí změnit.

autor: Michal Trnka
Spustit audio