Na hromadné venkovní akce nad 100 lidí od pondělí jen v rouškách, rozhodli krajští hygienici

18. září 2020, aktualizováno

V celém Středočeském kraji bude od pondělí povinné nosit roušku i na hromadných venkovních akcích, kde bude ve stejný čas více než 100 lidí. Nařízení se týká akcí, jako jsou slavnosti, divadelní a filmová představení, sportovní a jiná shromáždění, a trhů, rozhodli dnes středočeští hygienici. ČTK to řekla jejich mluvčí Dana Šalamunová.

Ve Středočeském kraji je nyní ve druhém stupni rizika většina okresů. V prvním, nižším stupni rizika, jsou Benešov, Kutná Hora, Rakovník.

Podle Šalamunové dramaticky nepřibývá nakažených mezi seniory a výrazně nenarůstá ani počet závažných případů onemocnění covid-19.

K dnešku zaevidovali středočeští hygienici covid-19 celkem u 5180 lidí ze Středočeského kraje, od minulého týdne jich přibylo 1328. Od počátku epidemie se podle hygienické stanice v kraji vyléčilo 2950 lidí, 27 lidí s nemocí covid-19 zemřelo, žádné úmrtí v uplynulém týdnu nepřibylo.

Nejvýrazněji se v posledních dnech nákaza šířila v Praze a v přilehlých středočeských okresech, ale také na Kroměřížsku, jižním Plzeňsku, Uherskohradišťsku či Chebsku.

zdroj: ČTK
Spustit audio