Na Výstavišti v Lysé nad Labem zavoněly růže, lilie i frézie. K vidění byly desítky druhů různých květin

18. červenec 2020

Na výstavišti v Lysé nad Labem je o víkendu možné vidět desítky druhů květin. V čele s nádhernými liliemi, růžemi nebo pelargóniemi.  Hlavním tématem letošního 24. ročníku celostátní výstavy květin j „Voda“. Pro všechny milovníky křehké krásy květin je zároveň svátkem, na který se každý rok těší.

Lilie, růže, pelargonie nebo i frézie, kaly a orchideje. Tyto květiny a desítky dalších druhů můžou návštěvníci vidět až do neděle na Výstavišti v Lysé nad Labem. Dozví se tam také, jak se tyto krásné květiny pěstují, co jim prospívá nebo škodí. Výstava Květy 2020 je zároveň první velkou akcí po koronavirové krizi.

Návštěvníky zaujaly například květy lilií. K vidění byly i některé nové odrůdy – jako je semenáč Boženka. „Vystavené jsou tisíce kusů od asi stovky druhů,“ upřesnila Stanislava Skořepová, která měla výstavu na starosti. Výstava je otevřená ještě i v neděli od 9 do 17 hodin.  

Součástí výstavy byla i soutěžní výstava psů Polabský voříšek, které se můžou účastnit psi bez průkazů původu a kříženci všech věkových kategorií.   

autor: Radek Duchoň
Spustit audio