Narozeniny Českého rozhlasu Region 2017

2. září 2017

Na lázeňskou kolonádu v Poděbradech dorazilo první zářijovou sobotu kolem 3 000 návštěvníků. Český rozhlas Region totiž oslavil další narozeniny. Na pódiu se vystřídala řada oblíbených interpretů a spolu s nimi všichni, které můžete znát z vysílání.

Věra Martinová, George and Beatovens s Karlem Kahovcem a Viktorem Sodomou nebo Pavel Vítek patřili k hlavním bodům pódiového programu. Poděbradská kolonáda se ale zaplnila od samotného začátku, a tak příjemná atmosféra panovala už během koncertů Marcela Zmožka a Jany Chládkové.

Potkat jste navíc mohli vedle moderátorů Ivety Chlumské a Patrika Rozehnala jednotlivé redaktory, zprávaře a hvězdné hosty. O zábavu se postaral komik a častý host pořadu Humoriády Josef Mladý, pogratulovat dorazil porotce soutěže Pochoutkový rok Jaroslav Sapík.

Děti si hrály ve skákacím hradu, stánek VZP byl v neustálém obležení a dobrá nálada se nesla celou sobotou. Jednoduše řečeno děkujeme, že jste za námi dorazili!

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.