Nedělní Noční linka: Zahrady, zahrádky a zahradníci

10. březen 2024

Máte zahrádku či dokonce zahradu? Co už jste před začátkem jara udělali a co je také potřeba dělat hned, co sleze první sníh a země trochu povolí? Které práce na zahrádce máte rádi?

Věnujete se jen okrasným květinám, či spíše máte zahradu jako užitkovou a po celou sezonu máte svou zeleninu i ovoce? A co malé zahrádky na balkonech a terasách? Už máte připraveny sazenice do okrasných truhlíků, či vyrostlé sazenice rajčat vhodných právě pro balkony? A co vás na zahradničení nejvíce baví a co úplně nejméně?

Mít zahrádku či velkou zahradu je pro někoho obrovská radost a zdroj zábavy a pro někoho zase spíše starost. Ale myslím, že mít kousek své zeleně je pěkná věc. Zahradníkům také začíná sezona, i když někteří zkušení říkají, že ta nikdy nezačíná, protože nikdy nekončí! Co vše je tedy potřeba právě teď začít připravovat? Poraďte nám méně zkušeným.

Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.