Sobotní pochoutky s Karlem Zajícem

V sobotu přivítáme u svátečně vyzdobeného stolu v naší kuchyni hlasatele a moderátora Karla Zajíc. Vařit budeme valašskou velikonoční pečeni a také dělat velikonoční nádivku.

Povídat si budeme o velikonocích, zdobení vajec i pomlázce, co nejraději Karel jí na Velikonoce, ale dostaneme se i k práci v hlasatelně, k přeřekům a nehodám při práci. Je na co se těšit. Na společné vaření si připravte:

Velikonoční nádivka : 500 g vepřové plece, 250 g uzeného masa (nejlépe uzeného bůčku), 5 vajec, 1 chlebíčkovou veku, 1/4 l mléka, svazek petrželky, nasekané kopřivy nebo další nasekané jarní bylinky, sůl, pepř a máslo.

Valašská velikonoční pečeně: 800 g vepřové pečeně, 200 g moravského uzeného masa, 1 větší cibuli, 2 rajčata, 1 papriku, 2 dl vývaru z kostky, 150 nastrouhaného eidamu, 400 g uvařených brambor, rostlinný olej na smažení, zelenou petrželku, sůl a pepř.