Pohankový salát

Pochoutky s Bárou Hrzánovou

Suroviny: 2 pórky, pytlík loupané pohanky, pytlík neloupané pohanky, pytlík zelených oliv, řapíkatý celer, pytlík celých neloupaných mandlí, olivový olej, houby (jedno jaké), malé i velké kapari, naložené feferonky, naložený chřest, 1 citron, kari koření a sůl

Příprava: Dáme si vařit vodu na pohanku, mezitím spaříme mandle ve vodě a oloupeme je. Na olivovém oleji osmahneme plátky hub, plátky pórku, plátky řapíkatého celeru, přidáme skleničku kapari, zelených oliv, feferonky a mandle a nakonec přidáme trochu zázvoru, kari a citronu, osolíme a dochutíme olivovým olejem. Přidáme propranou pohanku, zalijeme na pánvi vodou a doléváme šťávami z oliv a kapari. Vaříme do změknutí všech ingrediencí. Salát lze podávat teplý i studený.

Bára Hrzánová