Nové golfové hřiště v Berouně začne sloužit veřejnosti

31. květen 2009

Exkluzivní golfový areál nazvaný Beroun Golf Resort se už v červnu otevře veřejnosti. Hřiště s 18 jamkami na rozloze 65 hektarů i kvalitní zázemí si byl prohlédnout dokonce prezident Václav Klaus. A na návštěvě byla i naše redaktorka Lucie Zemanová...

Lokalita Na Veselé, kde se golfový areál nachází, je jen kousek od centra Berouna. Kromě hřiště se čtyřmi umělými jezery tu najdete zázemí se šatnami, klubovnou, wellnes a fitnes centrem i kongresovým sálem. Samozřejmostí jsou i špičkově vybavené pokoje a součástí areálu je navíc rezidenční bydlení.

"Investorem projektu společnost vlastněná jihokorejskou firmou - její zástupci byli s výsledkem opravdu spokojení," sdělil ředitel berounského golfového areálu Vojtěch Matějček, podle kterého se v červnu otevře také restaurace, kterou může navštívit prakticky každý.

Golfisté, pro které jsou tu vyhrazené speciální prostory, hřiště už nějakou dobu využívají. "A pro ty, co s tímto sportem teprve začínají, se otevře i golfová akademie, kterou povede dlouholetý český reprezentant Mikuláš Ordnung," popsal výuku kapitán reprezentačních výběrů, podle kterého se začátečník na tak zvaný green může podívat už po šestinedělním tréninku.

Do budoucna by měly v areálu vzniknout další bytové jednotky, a to přímo u klubového domu. Berounské golfové hřiště by ale hlavně mělo zdárně konkurovat golfovým areálům u nás i v Evropě.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio