Nymburk vybere firmu, která postaví novou lávku přes Labe. Začít by se mohlo už letos v létě

18. únor 2020

Nymburk vypsal výběrové řízení na firmu, která postaví novou lávku přes Labe. Kdo to bude, by mělo být jasné nejdřív na přelomu dubna a května. Začít stavět by se mohlo už letos v létě.

Rada města na svém posledním zasedání schválila zadávací podmínky výběrového řízení na zhotovitele lávky. Zájemci o výstavbu lávky tak mohou posílat městu své nabídky. Samotná výstavba může začít počátkem letošních prázdnin. 

Vizualizace nové lávky přes Labe v Nymburce

Radnice už získala pravomocné stavební povolení a má hotový projekt. „Nová lávka nebude pouze vizuálně jiná, bude široká čtyři metry a nově ji budou využívat cyklisté i pěší. Její konstrukce bude snadnější na kontrolu a je koncipována s důrazem na minimalizaci případné koroze,“ upřesnil v tiskové zprávě mluvčí města Petr Černohous.

Vizualizace nové lávky přes Labe v Nymburce
     .

Město také žádá o finanční podporu od Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), kam byla v lednu podána žádost o finanční příspěvek od Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), který by měl pokrýt až 100 % uznatelných nákladů na výstavbu lávky.

Nymburská lávka byla v havarijním stavu. Město ji muselo nechat zbourat, protože hrozilo, že se zřítí. Strženou lávku pak nahradil přívoz.

autor: Marie Veselá
Spustit audio