Pod historií i současností extraligového volejbalu v Benátkách nad Jizerou je podepsán dnes šestasedmdesátiletý Václav Němeček

20. prosinec 2022

Benátky nad Jizerou mají něco málo přes sedm tisíc obyvatel a také volejbalovou extraligu. Pod její historií i současností je podepsán dnes šestasedmdesátiletý Václav Němeček. Stal se legendou v klubové historii. Zažil nejslavnější období a byl také u letošního návratu týmu mezi elitu. Jeho sportovní příběh přináší reportér Pavel Petr.

"Volejbal jsem začal dělat v 15 letech. Přihlásil jsem se do místního oddílu. Brali mě hned, protože jich bylo šest a já byl sedmý. A tak jsme začínali v dorostu, postupně, až jsme se vypracovali. Poslední sezonu, když jsem ještě hrával, tak jsme postoupili do dorostenecké ligy."

Václav Němeček vedoucí A družstva

Tím se začal psát volejbalový život dnes šestasedmdesátiletého Václava Němečka. Na vojnu odcházel jako sportovec, uniformu oblékl v Milovicích. Volejbal se pro něj stal životní náplní, vlastně v jistém slova smyslu drogou. Závodně hrál do 35 let, později se stal trenérem.

Právě v Benátkách nad Jizerou se sportu daří, a to včetně volejbalu. Extraliga je ale i tak pro všechny jednou velkou pohádkou.

"To byla taková píseň, která se dodneška zase obnovila, po třech letech chudoby. Spadli jsme a v té době přišla covidová nemoc. Jeden rok jsme nedohráli a druhý rok nám vůbec nedovolili startovat. Zkrátka první liga bez jakýchkoliv sportování. No až v loňském roce se nám to podařilo a nebylo to jednoduchý, ale nějakým způsobem jsme se k tomu dopracovali. No, bylo to velký. Já jsem takový trouba, že jsem z toho byl naměkko a před televizním hlasatelem jsem se doslova rozbrečel," vzpomíná Václav Němeček.

Místopředsedou volejbalového klubu je Václav Němeček dodnes a bez volejbalu si život neumí představit. Poslechněte si celý jeho sportovní příběh.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio