Policie zadržela ve čtvrtek večer v Kladně Helenu Čermákovou

7. únor 2003

Policie zadržela v Kladně Helenu Čermákovou, která se vyhýbala nástupu k výkonu trestu za smrt své pětileté dcery Terezy. V nejbližší době bude předána do vězení.Okolnosti zadržení Čermákové zatím nejsou známy.

Soud poslal Čermákovou do vězení za to, že nedbalostí zavinila smrt své pětileté dcery. Předloni v létě ji v opilosti ve spánku zalehla, když se dívka za nejasných okolností předtím napila alkoholu. Už dříve Šteinerová uvedla, že Čermáková si v pondělí z rukou policie převzala soudní výzvu k nástupu do vězení. Poté však policistům zmizela, a soud proto vydal příkaz k dodání do výkonu trestu. Policie po ní poté pátrala na různých adresách v Kladně i ve zdejších hostincích.

Podle středečního zpravodajství televize Nova se Čermáková nástupu do věznice vyhýbala, protože se pokoušela otěhotnět. Kdyby totiž doložila potvrzení o graviditě, výkon trestu by jí soud odložil na dobu jednoho roku po porodu, uvedla. Policie se zajímá o Čermákovou také v souvislosti s krádeží 14.000 korun v bytě, kde se skrývala.

Spustit audio