Prohlédněte si, jak by měl vypadat nový dopravní terminál v Týnci nad Sázavou

12. únor 2018

Týnec nad Sázavou vybírá firmu, která postaví nový dopravní terminál. Město ho chce vybudovat v duchu Posázavského pacifiku. Stát by měl 33 milionů korun a stavba by měla začít už letos v květnu.

Současné nádraží v Týnci nad Sázavou je staré zhruba 50 až 60 let a podle toho také vypadá. „Chceme moderní dopravní terminál, který propojí autobusovou i vlakovou dopravu dohromady,″ uvedl týnecký starosta Martin Kadrnožka z Volby pro město.

Součástí projektu - mezi vlakovým a autobusovým nástupištěm - je podle něj nová čekárna s veřejnými záchody, velký informační panel s příjezdy a odjezdy vlaků a autobusů.

Město plánuje stavbu navázat na sto let staré výpravní budovy Posázavského pacifiku. „Bude tady nový cyklobox,aby cyklisté, kteří přijedou do Týnce mohli dál do Prahy nebo Benešova pokračovat veřejnou dopravou,″ dodal starosta.

I když je výstavba plánovaná už na jaro, mnozí obyvatelé nevěří, že se uskuteční. „Já už se na to těším, jen nevím, jestli se toho ještě dožiju," poznamenala jedna z místních.

Autobusové a vlakové nádraží v Týnci nad Sázavou - projekt pro územní řízení - listopad 2011
Autobusové a vlakové nádraží v Týnci nad Sázavou - projekt pro územní řízení - listopad 2011
Dopravní terminál Týnec nad Sázavou - pohled severní
Dopravní terminál Týnec nad Sázavou - pohled jižní
Dopravní terminál Týnec nad Sázavou - pohledy východní a západní
autor: haj
Spustit audio