Rekreační středisko Věšín na Příbramsku zasáhl požár. Oheň se i přes snahu hasičů rozšířil na hlavní budovu

4. leden 2020 09:45

Středočeští hasiči v neděli ráno dohasili rozsáhlý požár rekreačního střediska Věšín na Příbramsku. Hořet začalo před sobotní 7 hodinou, hasiči vyhlásili II.  ze čtyř stupňů poplachu, škoda přesáhne deset milionů korun. Příčina požáru se vyšetřuje.

Areál byl prázdný, hasičům se ho ale nepodařilo včas zastavit, takže se rozšířil i na hlavní budovu.

"Druhý stupeň poplachu jsme vyhlásili v 7.16.  Snažili jsme se ochránit hlavní budovu, ale to se nepodařilo, u menší budovy došlo k propadnutí střechy," uvedla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. 

Škoda pravděpodobně přesáhne deset milionů korun. Desítky hasičů využily na místě výškovou techniku i hasicí hřeby, zasahoval\ v dýchacíc technice.  

"Potřebnou hasební vodu čerpali  hasiči z místního bazénu a zároveň jezdili doplňovat cisterny z hydrantu ve Věšíně. Pro zajištění bezpečnosti zasahujících byl celý objekt odpojen od přívodu elektrického proudu," doplnila kolegyni Tereza Fliegerová.

Požár se podařilo lokalizovat po sobotním poledni, zlikvidován byl v neděli. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování, ke kterému byla přizvána expertní skupina Technického ústavu požární ochrany Praha. 

"Vyšetřovatel pracuje s několika variantami. Oheň mohl vzniknout nedbalostí, technickou závadou na elektroinstalaci nebo případně i úmyslně, vyšetřování pokračuje," dodala pro ČTK Kereková.

Rekreační areál Věšín stojí uprostřed brdských lesů a slouží jako základna pro letní tábory, školy v přírodě i sportovní a rodinnou rekreaci. 

autor: jum
Spustit audio