Sendvič s karbanátkem a kari dipem s jablky
Co připravit k jídlu na výlet nebo piknik? Zapomeňte na řízky, ale maso si dopřejeme. Do netradičního sendviče využijeme karbanátky.
Budete potřebovat:
- žitný chléb
- 400 g mletého masa
- 2 lžíce tvarohu
- 2 lžčky křenu
- 2 menší jablko
- cibule
- 3-4 lžíce majonézy/zakysané smetany
- 1 lžíčka horčíce
- kari koření
- sůl, pepř
- ledový salát
Postup:
1. Mleté maso smícháme s tvarohem a křenem a dochutíme solí a pepřem.
2. Tvarujeme karbanátky, kterém smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
3. Jablko nahrubo nastrouháme, smícháme s majonézou/smetanou, hořčicí a dochutíme solí a pepřem.
4. Salát natrháme na menší kousky.
5. Plátek chleba potřeme dipem, poklademe kousky salátu a přidáme na plátky nakrájený karbanátek.
6. Přiklopíme druhým plátkem chleba potřeným dipem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.