Sendvič s karbanátkem a kari dipem s jablky

Co připravit k jídlu na výlet nebo piknik? Zapomeňte na řízky, ale maso si dopřejeme. Do netradičního sendviče využijeme karbanátky.

Budete potřebovat:

  • žitný chléb
  • 400 g mletého masa
  • 2 lžíce tvarohu
  • 2 lžčky křenu
  • 2 menší jablko
  • cibule
  • 3-4 lžíce majonézy/zakysané smetany
  • 1 lžíčka horčíce
  • kari koření
  • sůl, pepř
  • ledový salát

Postup:

1. Mleté maso smícháme s tvarohem a křenem a dochutíme solí a pepřem.

2. Tvarujeme karbanátky, kterém smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.

3. Jablko nahrubo nastrouháme, smícháme s majonézou/smetanou, hořčicí a dochutíme solí a pepřem.

4. Salát natrháme na menší kousky.

5. Plátek chleba potřeme dipem, poklademe kousky salátu a přidáme na plátky nakrájený karbanátek.

6. Přiklopíme druhým plátkem chleba potřeným dipem.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.