Silničáři uzavřeli u Řitky část dálnice D4. Omezení kvůli demolici mostu potrvá do neděle

20. říjen 2019

Řidiči musí i v neděli počítat s omezeným provozem na dálnici D4. Silničáři ji v sobotu večer uzavřeli na 14. kilometru u Řitky u Prahy. V noci totiž demontovali most v havarijním stavu. Řidiči v době bourání mostu pojedou ve směru na Strakonice i opačným na Prahu po objízdných trasách přes Jíloviště a Čisovice.

„Máme tam celkem dvě policejní hlídky, které budou dohlížet na to, aby bylo vše v pořádku. Je tam odklon dopravy na objízdné trasy a dopravní značení,“ řekla policejní mluvčí Michaela Nováková.

Policie nadále odklání dopravu na objízdné trasy. "Co týče dopravní situace večer a v noci, nebyly žádné problémy, žádný dopravní kolaps ani nehoda," dodala Nováková.

Přípravné práce ve směru na Prahu začaly v sobotu dopoledne a na Strakonice odpoledne. Provoz byl veden jedním pruhem. Dokončovací práce si dnes po zprovoznění dálnice vyžádají podobná omezení, doprava má být plně obnovena kolem 18:00.

Ve směru na Prahu řidiči sjíždějí na exitu 18 u Mníšku pod Brdy a pokračují přes Čisovice na exit 14 u Řitky. V opačném směru začíná objížďka na 9. kilometru u Jíloviště, na dálnici se motoristé vracejí u Mníšku.

Práce na rekonstrukci mostu začaly tento týden a potrvají sedm měsíců. Vyžádají si přes 42 milionů korun, který bude financovat Státní fond dopravní infrastruktury. Starosta Řitky Kamil Abbid (nez.) již dříve řekl, že stav mostu je delší dobu špatný a počítalo se s jeho rekonstrukcí. Na havarijní stav se přišlo při mimořádné prohlídce.

Řidiči v době bourání mostu pojedou ve směru na Příbram i opačným na Prahu po objízdných trasách. Rekonstrukce mostu má trvat sedm měsíců. Nový most chtějí silničáři dokončit v květnu.

Spustit audio