Středočeská černá kronika

20. říjen 2004

Středočeská policie dnes odpoledne zveřejnila tři případy, které se na území Středočeského kraje odehrály v poslední době.

Jednadvacetiletý muž z Mladoboleslavska v neděli oznámil policii, že ho přepadlo několik útočníků, kteří mu následně ukradli vůz Honda Prelude. Muž údajně seděl v autě na parkovišti před Domem kultury v Bezně. Skupina lupičů ho prý napadla, vyvlekla z auta a zkopala. Pachatelé pak údajně nasedli do jeho auta a asi po sto metrech havarovali. Policisté ale zjistili, že muž usedl do svého vozidla v podnapilém stavu a sám havaroval. Zničil nejen své auto, ale poškodil i dopravní značku a sloup veřejného osvětlení.

Policisté obvinili z krádeže dva přepravce náhradních dílů na škodovky. Jednadvacetiletý muž ze Semilska podle jejich zjištění kradl součástky nejméně od lonňského listopadu do září. Mladoboleslavské automobilce tak způsobil škodu téměř 50 000 korun. Čtyřiadvacetiletý muž z Nymburska nakradl díly za více než 93 000 korun.

Zpronevěry se podle policie dopustil pětapadesátiletý podnikatel z Mladoboleslavska, který loni uzavřel leasingovou smlouvu na tři vysokozdvižné vozíky. Když vozíky převzal, následně je přes zákaz leasingové společnosti předal třetí osobě. Navíc přestal hradit leasing. Leasingové společnosti způsobil škodu přes 950 000 korun.

Spustit audio