Středočeská černá kronika

20. říjen 2004

Středočeská policie dnes odpoledne zveřejnila několik případů, které se na území kraje odehráky v posledních dnech.

Policisté odhalili další dva řidiče, kteří jako distributoři kradli náhradní díly na škodovky. Od ledna do srpna odcizil sedmatřicetiletý muž z Mladoboleslavska součástky za více než 430 000 korun. Další řidič sebral z přepravních klecí součástky za více než 85 000 korun. Oba jsou stíháni na svobodě. Od minulého týdne stíhá policie kvůli stejnému trestnému činu dva jiné přepravce náhradních dílů.

Policisté obvinili z krádeže jednačtyřicetiletého muže z Mladoboleslavska, který se dvakrát vloupal do prodejny oděvů v Mladé Boleslavi na třídě T. G. Masaryka. Muž spolu s dalšími zatím nezjištěnými osobami loni v prosinci odcizil v prodejně větší množství oděvů, zejména kožené bundy, kalhoty, trika a plesové šaty za více než 600 000 korun. V lednu odnesl další dámské a pánské oděvy za celkem 320 000 korun.

V mladoboleslavské zastavárně v ulici Na Kozině se schoval a nechal zamknout dvaatřicetiletý muž. Vnikl do prodejní části, kde si vzal mobilní telefon a lovecký nůž. Při činu ho vyrušil další muž, který ho hned předal policii. Policisté zjistili, že pachatel byl loni v dubnu odsouzen za krádež.

Neznámý pachatel v sobotu demontoval vstupní plastové dveře i se zárubní u rozestavěného domu na stavební parcele v obci Knovíz na Kladensku. Majiteli vznikla škoda 30 000 korun.

Středočeská policie zadržela během víkendu 15 řidičů, kteří před jízdou pili alkohol. Čtyři z nich dokonce měli zákaz motorová vozidla řídit. Pád z kola nepřežil v sobotu v podvečer jednašedesátiletý muž z Prahy, který jel po lesní cestě mezi obcemi Dobříš a Voznice. Náhle z kola spadl a upadl do bezvědomí. Přivolanému lékaři se ho nepodařilo oživit a cyklista na místě zemřel. V sobotu odpoledne havaroval za obcí Chraštičky na Příbramsku sedmatřicetiletý cizinec. Nezvládl levotočivou zatáčku a narazil do ochranného svodidla. Vůz se odrazil a převrátil na střechu. Muž utrpěl lehká poranění. Dechová zkouška potvrdila, že před cestou pil alkohol. Na osobním autě vznikla škoda 20 000 korun.

Z úvěrového podvodu obvinila policie osmačtyřicetiletou ženu z Dobříše, která předložila stavební spořitelně k proplacení několik falešných dodacích listů, faktur a daňových dokladů na nábytek a kuchyňské zařízení. Získané peníze nepoužila na stavební účely, jak určovala smlouva, společnosti tak způsobila škodu téměř 150 000 korun.

Spustit audio