Středočeské děti tráví prázdniny v příměstských táborech

29. červenec 2009

Kam s dětmi o prázdninách? Tak to je otázka, která se během července a srpna řeší v nejedné středočeské rodině. Mateřské školky většinou mají jen omezený provoz, někde dokonce nefungují vůbec. Pokud musí rodiče chodit do práce, určitě přivítají šanci zajistit pro děti nějaký náhradní program. Nabídka je i v našem kraji pestrá. Více zjišťovali redaktoři Českého rozhlasu Region...

V Kutné Hoře je například v provozu školka v ulici 17. listopadu. V těchto dnech je tam zhruba 20 předškoláků, kteří se rozhodně nenudí. Mají k dispozici zahradu, hřiště, tabule na malování, když je horko, mohou se venku i osprchovat. "Baví mně tu všechno," prozradila malá Pavlínka.

Příměstský tábor je připravený pro děti i v Berouně nebo Nymburku. V Mladé Boleslavi je v provozu Dětský klub na tamním koupališti. Za jeden den pobytu rodiče za dítě zaplatí 100 korun. V této částce je zahrnuté vstupné na koupaliště, pitný režim a využití vodních atrakcí. Pokud se letos Dětský klub osvědčí, příští rok by mohl fungovat jako příměstský tábor.

Dětský klub v Mladé Boleslavi

Prázdninový program nabízí v těchto dnech pro děti i Rodinné centrum Hvězdička v Kolíně.

autor: Ludmila Vondráková a kolektiv redaktorů
Spustit audio