Středočeské silnice sjízdné

10. listopad 2004

Středočeské silnice jsou po úterní sněhové nadílce sjízdné. Místy ale namrzají, upozorňují silničáři. Komplikace v dopravě hlášeny nikde nejsou. Řidiči by ale měli jezdit se zvýšenou opatrností.

"Dost to klouže," potvrdil ČTK před 08:00 mluvčí benešovské správy a údržby silnic. Teploty v některých místech regionu v její správě, například na Příbramsku, klesly až na minus čtyři stupně. Sypače solí, jsou venku už od 03:00, ráno do terénu vyjely i vozy s inertním posypem. Místní námrazy hlásí i kladenská správa a údržba silnic, která poskytuje služby také v okresech Rakovník, Beroun a Praha- západ. Podobná situace je i ve vyšších polohách Kutnohorska, Kolínska a Prahy-východ. Tající sníh někde namrzá, jedná se třeba jen o pár desítek metrů, varují silničáři. "Ráno bylo jasno, teď se začíná zatahovat a můžeme čekat přeháňky," řekl ČTK dispečer kutnohorské správy.

Naopak klidnou službu má mladoboleslavská správa a údržba silnic, která obhospodařuje také Mělnicko a část Prahy-východ. Úterní sněhová nadílka se tomuto regionu vyhnula. Teploty se tam dnes ráno pohybovaly od nuly do plus tří stupňů a vozovky byly převážně suché, místy vlhké.

Spustit audio