TIP NA VÝLET: V sobotu posviští svišti na dopravním hřišti ve Vlašimi. Zahraje Maxim Turbulenc

6. srpen 2021

Město Vlašim ve spolupráci s partnery akce pořádá dne 7. 8. 2021 od 13:00 do 17:30 preventivně bezpečností akci Svišti na dopravním hřišti aneb Den bezpečné dopravy, která proběhne ve sportovním areálu Na Lukách.

Akce Svišti na dopravním hřišti je tematicky zaměřena zejména na rodiny s dětmi. Odpoledne zahájíme koncertem skupiny Maxim Turbulenc v 13:00 hodin.

Od 15:00 hodin vystoupí Vanda a Standa, kteří budou akcí návštěvníky provázet, odmoderují několik rozhovorů s odborníky z praxe z vybraných stanovišť.

„Snažíme se, aby každý z návštěvníků si v rámci stanovišť a připravovaného programu našel to, co ho zajímá, načerpal nové zkušenosti, dovednosti. Celou akci koncipujeme interaktivně, tedy tak, že si mohou návštěvníci vše vyzkoušet, osahat, a všichni jsme připraveni odpovídat na dotazy a reagovat na osobní zkušenosti,“ uvedla organizátorka akce Petra Rajmanová.

Návštěvníci se dozvědí, jak správně používat dětskou autosedačku, mohou se zúčastnit panelové diskuze na témata rychlosti jízdy ve městě, apod. si zaběhnout trasu měřenou radarem, vyzkoušet si kompenzační pomůcky či alkobrýle, prohlédnout techniku složek IZS a mnoho dalšího. Dále jsou připraveny kreativní dílničky a dynamické ukázky – vyprošťování sraženého chodce, použití přístroje AED při záchraně života.

Svišti na dopravním hřišti

Návštěvníci mohou také zavítat na malou výstavu Bezpečné Vlašimi, kde budou k vidění práce našich žáků z mateřských a základních škol, kteří se zapojili do 2 výtvarných soutěží (vyhlásilo město Vlašim a Bezpečná Vlašim na podzim 2020 a na jaře 2021), a to Chodník není holubník a Bezpečnost chodců a cyklistů očima dětí.

Pro děti, ale i pro jejich rodiče, jsou připraveny různé soutěže, jednak na podiu, ale i na stanovištích, se budou moci účastnit aktivit, které pro ně jednotliví partneři akce připravují.

„Děkujeme všem partnerům, kteří se s námi na programu akce podílí. Všichni se společnými silami snažíme, aby akce Svišti na dopravním hřišti byla pro všechny návštěvníky přínosná a odcházeli nejen s příjemným pocitem pěkně stráveného odpoledne, ale aby také načerpali nové znalosti a dovednosti," dodává organizátorka akce.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka