TIPY NA VÍKEND: Poslední prázdninový víkend nabízí Hradozámeckou noc 2022 nebo kladenský loutkový festival Amplion

Tradiční Hradozámecká noc s bohatým programem začíná v sobotu 27. srpna. V Kladně bude víkend už od pátku 26. srpna patřit loutkovému festivalu Amplion.

Hradozámecká noc 2022

Rozlučte se s prázdninami stylově a navštivte tradiční Hradozámeckou noc v sobotu 27. srpna. Bohatý program ve středních Čechách přinese oživlé prohlídky, ohňovou show i tajemnou atmosféru a otevře běžně nepřístupné prostory.

Ke 13. ročníku Hradozámecké noci se ve středních Čechách připojuje celá řada hradů a zámků, ale nejen oni. Zábavný program pro děti i dospělé připravuje celkem 17 objektů a je tedy z čeho vybírat! Kromě hradů a zámků se připojí i klášter. Připravena je řada zajímavých akcí a na návštěvníky čekají nevšední zážitky.

Podrobný program Hradozámecké noci ve Středočeském kraji naleznete zde.

Mezinárodní loutkový festival AMPLION

Loutky Marky Míkové pomáhají nemocným dětem

Už v pátek 26. 8. 2022 zahájí kladenské Divadlo Lampion třetí ročník mezinárodního loutkového festivalu AMPLION. O zahájení, které proběhne na náměstí Starosty Pavla se postarají artisté souborů V.O.S.A. a Long vehicle cirkus, ale nebudou chybět ani herci Divadla Lampion.

Celý festival zahájí patronka letošního ročníku, herečka a spisovatelka Vlastina Svátková. Po slavnostním zahájení proběhne koncert kapely Žampion, která zahraje oblíbené písně z inscenací Divadla Lampion. V sobotu i v neděli se diváci mohou těšit na představení pro děti všech věkových kategorií.

Podrobný program najdete na stránkách Divadla Amplion.

autor: JMys | zdroje: Divadlo Amplion , Středočeská centrála cestovního ruchu
Spustit audio