Učni na soutěži ve Vlašimi porotu mile překvapili. Jídla ze zvěřiny chutnala všem
Dýňové pyré nebo třeba jelení steak na česnekových výhoncích.... I taková jídla dnes připravili kuchařští učni na krajské soutěži ve Vlašimi. Odborná porota byla z výsledků nadšená.
Soutěže se účastnilo na šest desítek učňů. Hlavní zadáním soutěže byla zvěřina. Další soutěžící připravovali saláty z luštěnin. Jejich výkony hodnotila odborná porota, složená z profesionálních kuchařů a majitelů úspěšných restaurací. Velkou chválu od nich slyšela například Michaela Houdová z Vlašimi. „ Jsem moc spokojená, nečekala jsem to,“ přiznala.
„Musím konstatovat, že jsem byl velice překvapený, protože všechny pokrmy byly vynikající. Objevily se tu i kuchařské talenty. Kdo miluje řemeslo, tak se to promítá do té práce i do jejího výsledku a tady to bylo vidět,“ shrnul své dojmy Bohumil Bochňák, majitel restaurace, která se specializuje na zvěřinu.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Závěry z úvěrových smluv: sokolové budou požadovat náhradu škody po bývalé starostce a jednateli
-
Shein pod lupou EU. Teď se ukáže, zda kopíruje design a kupuje bavlnu z nucených prací, říká expertka
-
Měli jsme se vás zastat, omluvili se slovenští umělci Čaputové. Ta si musela otřít slzy
-
Ukrajina není unavená jen z bombardování, ale i z rozpadu rodinného života, říká válečný analytik