Udržovací řez okrasných keřů, záclonoviny, zánět ledvin u psů

30. duben 2011
Region expres , Region expres , Region expres

Zaměřili jsme se na udržovací řez okrasných keřů na naší zahrádce a jak dobře provést průklest nebo tzv. totální zmlazení. Rádi byste s příchodem jara nějak oživili váš interiér? Nové záclony a závěsy vašemu bytu dodají zcela nový image, aniž byste museli investovat do drahé rekonstrukce. Co by měl vědět majitel psa o zánětu ledvin se dozvíte právě v tomto díle.

Udržovací řez okrasných keřů
Zaměřili jsme se na udržovací řez okrasných keřů na naší zahrádce - děláme ho u většiny těchto dřevin proto, aby dobře vypadaly a správně rostly. Jak dobře provést průklest nebo tzv. totální zmlazení? To jste se dozvěděli od zahradnice Olgy Gabertové. V Řepově u Mladé Boleslavi ji navštívil Jan Zítka.

Capoiera
Máte rádi jižní Ameriku a chtěli byste začít dělat něco pro svojí kondici i pro zábavu? Potom je ta nejlepší volba capoeira. A už fakt, že tento název brazilského bojového umění zní tak trochu jako letní drink, naznačuje, že se při provozování capoiery budete především dobře bavit. Vše o historii a pravidlech capoiery pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová u lektora Pavla Aujezdského ze společnosti Ginga Mundo v Nymburce.

Záclonoviny
Rádi byste s příchodem jara nějak oživili váš interiér? Na jaře většina hospodyněk začíná jarní úklid mytím oken. Pokud spolu s očistou Vašich oken vyměníte i záclony a závěsy, vašemu bytu dodají zcela nový image, aniž byste museli investovat do drahé rekonstrukce. O tom, jak si vybírat záclonoviny mluvila Markéta Vejvodová s Miloslavou Nádvorníkovou ze společnosti Vlanad Interiéry.

Zánět ledvin u psů
To je téma chovatelské rubriky Hobby magazínu. Co by měl majitel psa o tomto onemocnění vědět a jaká je možná léčba? O tom s veterinářem Jiřím Filipem hovořil Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Víte, že rajčata mají vynikající účinek na srdce? Kdo jí denně rajče, nedostane prý infarkt.
Na slezinu je prý vynikající červená řepa.

Spustit audio