Úterý: Splnili jste si své životní sny?

6. září 2016

Pamatujete si na své dětské sny? Nebo na sny a touhy, které jste měli, když vám bylo osmnáct a vstupovali jste do dospělého života, třeba s pocitem, že svět vám leží u nohou? A jaké sny a touhy jste si dokázali splnit? Stálo vás to hodně úsilí?

Všichni máme své sny a všichni po něčem toužíme. Je ale zvláštní, že jen málokdo z nás si tyto sny dokáže splnit. Většinou naprosto přesně víme, co máme dělat, abychom dosáhli toho, co chceme, ale nějak se nám to dělat nechce. Možná nemáme vůli, odvahu nebo jsme prostě líní, či máme strach ze změny a pocit, že už je stejně na vše pozdě...

Jak je ale možné, že toužíme být zdraví, a přitom odmítáme přestat kouřit a pít alkohol? Možná, že toužíte hrát na piano, ale nikdy jste se nepřihlásili do kurzu. Toužíme být štíhlejší, ale místo na procházku si jdeme sednout k televizi.

Možná si řeknete, proč mít nějaké sny? Vždyť je to zbytečné… Už nejste děti a svých starostí máte víc než dost. Že na takové blbosti nemáte čas? Ale vždyť sny a touhy jsou podstatou každé lidské bytosti, jsou naší přirozenou součástí, rodíme se s nimi a spějeme k nim. Jaké sny a touhy jste si splnili právě vy?

autor: zos
Spustit audio