Užijte si víkend s našimi tipy na zajímavé akce

27. září 2018 13:00

Národní svatováclavská pouť, Fichtlcup, Karlštejnské vinobraní, posvícení, Klobáskofest a další tipy na to, jak příjemně strávit prodloužený víkend.

Pátek 28. září

Ve Staré Boleslavi pokračuje Národní svatováclavská pouť. V 10 hodin dopoledne bude poutní mše svatá na Mariánském náměstí a ve dvě odpoledne proběhne modlitba za národ u Palladia Země v bazilice Svatého Václava. Na Mariánském náměstí celé odpoledne budou hrát živé kapely – třeba FF Band, KrisKros nebo v 7 hodin Kamelot. Na náměstí svatého Václava je otevřené historické tržiště a v půl deváté večer bude ohňostroj.

Světla v parku – tak se jmenuje speciální akce, kterou na dnešní a zítřejší večer přichystali ve Vlašimi. Zámecký park bude od půl osmé večer plný světelných a akustický show, připravený je i videomaping s filmem o městě Vlašimi a světýlkování v parku. Nebudou chybět ani ohně a relaxační hudba. Akcí se připomíná 700 let města, ale i 100 let republiky.

Sobota 29. září

Kutné Hoře dnes pokračuje 25. ročník Svatováclavských slavností. Už ráno vás čeká mše v kapli Vlašského dvora, dopoledne Hudba z Marsu v zahradách GASKU a celé odpoledne i živé kapely a staročeský trh na Palackého náměstí.

Modrý lom v Tetíně na Berounsku hostí terénní závod motocyklů Jawa 50 Pionýr na motokrosové trati. Akce s názvem Fichtl cup se jede systémem 2x 15minut + 2kola. Začíná ranní registrací strojů a od desáté dopolední vás čekají kategorie: Speciál  -  Klasic  -  Veterán Klasic  a  Originál.

Ve Vojenském technickém muzeu v Lešanech dnes mají Dětský den. Areál lešanského muzea poblíž Týnce nad Sázavou se otevře v půl desáté dopoledne a čeká vás 22 soutěžních stanovišť.

Vodní dům Hulice dnes nabízí akci s názvem: Zažít hadec jinak. Těšit se můžete na další z rukodělných dílen, kterou připravil Český svaz ochránců přírody Vlašim. Vyrábět se budou dárky a ozdoby pomocí drátků a hadcových korálků. Začíná se v 10 hodin dopoledne.

Dnes můžete vyrazit na Svatováclavské posvícení do Stochova. Čekají vás trhy, jarmark a pouť na Mírovém náměstí. Začíná se v 10 hodin dopoledne a posvícení se koná jak dnes, tak i zítra.

Dnes a zítra se můžete vypravit na Karlštejnské vinobraní. Program se odehrává v různých částech Karlštejna a u Berounky. Na nádvoří hradu vás čeká ochutnávka vín, za přítomností císaře Karla IV. a jeho choti Elišky Pomořanské. Odpoledne se můžete těšit i na karlštejnské trubače, zvony, historický šerm, žongléry a klauny nebo historický tanec a zpěv. Večer po deváté hodině se za mostem na pravém břehu Berounky bude hrát muzikál „Noc na Karlštejně“.

V Pivovaru Velké Popovice se dnes koná už 6. ročník Klobáskofestu. Až do páté hodiny odpoledne vás čeká  spousta klobásových a jiných dobrot, řemesla, speciální prohlídky pivovaru a hudební doprovodný program. Navíc můžete hlasovat jako porotci v soutěži O nejlepší klobásku, vyhlášení vítězů se čeká v půl páté odpoledne.

Neděle 30. září

V Kolíně se dnes slaví Mezinárodní den seniorů. Ti můžou dorazit s vnoučaty na Řepařskou drážku, kde pro ně budou od 9:45 do 11 hodin jízdy zdarma.

Svatý Jan pod Skalou hostí koncert skupiny Spirituál kvintet. Od třetí hodiny odpoledne se bude hrát a zpívat v kostele sv. Jana Křtitele a výtěžek bude použitý na opravy památek obce.

Zoopark Zájezd nedaleko Buštěhradu dnes slaví Mezinárodní den Seniorů. Ti proto mají snížené vstupné jenom za 25 korun. Pro příchozí s dětmi je otevřený i kontaktní koutek s domácími zvířaty včetně největších králíků na světě.

Club Kino v Černošicích dnes potěší děti. Od čtvrté hodiny odpoledne se tam bude hrát Větrná pohádka. Divadelníci s loutkami vám představí podivína Větrovce, který cestuje po celém světě.

Obsluhoval jsem anglického krále. Tak se jmenuje představení divadla v Příbrami, které začíná na Velké scéně od páté hodiny odpoledne. Čeká vás dramatizace známé novely Bohumila Hrabala vytvořená na konci minulého století pro brněnské divadlo Husa na provázku.

Spustit audio