V Benátkách nad Jizerou na Mladoboleslavsku otevřeli novou in-line stezku

20. duben 2009

Po nové dráze v Benátkách nad Jizerou na Mladoboleslavsku se mohou svézt bruslaři i cyklisté. Náklady na vybudování čtyřkilometrové stezky se pohybovaly přes 20 milionů korun. Spolu s rychlobruslařkou Kateřinou Novotnou ji po slavnostním otevření "pokřtily" desítky bruslařů a cyklistů. Nechyběla u toho ani Jana Huzilová...

90% investic na vybudování stezky pokryla dotace Evropské unie. In-line stezka stojí na místě bývalé železniční vlečky, tyto pozemky město odkoupilo. Benátky vydaly informační letáky, ve kterých lidé najdou další cyklostezky v okolí. Bruslaři i cyklisté se mohou svézt například mezi Nymburkem a Písty, Libicí nad Cidlinou a Nymburkem, Vlkavou a Patřínem či Mladou Boleslaví a Bezděčínem. Podle starosty Benátek nad Jizerou Jaroslava Krále je ve městě i jediná klopená dráha na kolečkové bruslení v České republice a město by ji rádo do budoucna propojilo právě s novou in-line stezkou.

Novou in-line stezku v Benátkách nad Jizerou na Mladoboleslavsku vyzkoušela jako první místní rychlobruslařka Kateřina Novotná. Trasa začíná u vstupu do benáteckého městského fotbalového stadionu, končí u budovy železniční stanice Zdětín u Chotětova. Na cestě na ní lidé najdou dvě odpočívadla vybavená posezením s přístřeškem, stojanem na kola, informační tabulí a košem. Stezka je dobře přístupná i vlakem, nastoupit na ni lze přímo ze železniční stanice.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio