V Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi otevřeli zrekonstruovaný most

30. červenec 2012

Brandýs nad Labem a Starou Boleslav spojuje nový most. Řidičům a podnikatelům se po několika letech ulevilo.

Bez problémů se dostanou ze Staré Boleslavi do Brandýsa. Místo totiž museli předtím objíždět po několikakilometrové trase, která vedla přes rychlostní komunikaci R10.

Otevření nového mostu pro dopravu pojali místní jako přátelské sekání po třech a půl letech. Tak dlouho totiž trvala uzavírka mostu. „Dneska se most otevírá oficiálně pro dopravu, není to oficiální otevření mostu, to bude organizovat Středočeský kraj. My jako město organizujeme takové znovuspojení Brandýšťáků a Boleslaváků a k tomu děláme tuto - doufám - příjemnou akci. Že se na mostě sejdeme, podáme si ruce, a tím jsme opět spojení. Musím říct, že je to neskutečná úleva jak pro všechny obyvatele, tak pro všechny automobilisty, policii, hasiče, záchranku. Ta kompletní uzavírka trvala cirka tři a půl roku,“ řekl starosta souměstí Brandýs nad Labem-Stará Boleslav Ondřej Přenosil z ODS.

Otevření mostu ulevilo hlavně řidičům a podnikatelům, jak nám potvrdili i manželé Šilarovi z Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi: „Je to obrovské zkrácení vzdálenosti z Brandýsa do Boleslavi, protože je to zhruba něco přes kilometr a přes dálnici je to kolem 9 až 10 kilometrů. I pro veřejnou dopravu se to muselo neskutečně prodražovat. Stará Boleslav se ale taky stala v podstatě městem duchů, tam už lidé vůbec nejezdili. Pro podnikatele na náměstí to muselo být zoufalé.“ I další obyvatelé nový most přijali pozitivně.

Nový most je železobetonový. Ten starý, který velmi poškodila povodeň v roce 2006, se začal bourat loni v dubnu. Někteří občané se s demolicí mostu nechtěli smířit, podepisovali petici a protestovali před Ministerstvem kultury. Most vybudoval Středočeský kraj a stál přes 220 milionů korun.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio