V Černošicích srazil vlak člověka, provoz na trati z Prahy do Plzně je omezen

19. říjen 2019

V úseku Praha-Radotín a Dobřichovice nejezdí vlaky. Krátce před dvanáctou hodinou totiž v Černošicích u Prahy srazila souprava ženu, která si lehla do kolejiště. Nehodu nepřežila, šlo pravděpodobně o sebevraždu, uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková. Je zavedena náhradní autobusová doprava „ve velmi omezeném rozsahu“. Podle webu Českých drah bude provoz omezený do 15 hodin.

Vlaky už jezdí od 14:40 hodin v úseku Praha-Radotín a Dobřichovice bez omezení, provoz je na hlaví trati z Prahy do Plzně plně obnovený.

Nehoda se stala kolem poledne, vlak měl namířeno z Berouna do Prahy. „Starší žena zatím nezjištěné totožnosti si lehla přímo před projíždějící vlak na koleje. Vyšetřujeme to jako sebevraždu,“ popsala policejní mluvčí.

„Probíhá tam zásah složek záchranného integrovaného systému. Čekáme, zda nám povolí jezdit alespoň po jedné traťové koleji. Ale v tuto chvíli je tam doprava zastavená,“ řekl Radiožurnálu mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Podle účtu Pražské integrované dopravy je autobusová linka 313 prodloužena od stanice Praha-Radotín ke stanici Dobřichovice.

autor: nk
Spustit audio