V Dobřichovicích tančila pro dobrou věc i Dana Batulková

19. duben 2009

Taneční hvězdy podaly pomocnou ruku občanskému sdružení Náruč, které pořádalo benefiční večer v Dobřichovicích na Praze západ. Akce, jejíž výtěžek poputuje hned na dva projekty, se zúčastnili i vítězové Star Dance, Dana Batulková a Jan Onder. V hale BIOS nebylo v době jejich tanečního vystoupení jediné volné místo a to se program teprve rozjížděl. V zaplněné hale nemohla s mikrofonem a fotoaparátem chybět ani Lucie Zemanová...

Myšlenka na pořádání tohoto benefičního večera se zrodila v hlavně mladé tanečnice Veroniky Menšíkové, která má zdravotně postiženého bratra. Ten dochází právě do stacionáře občanského sdružení Náruč, které Veronika s nápadem oslovila.

Občanské sdružení Náruč se rozhodli podpořit také Dana Batuková a Jan Onder, kteří loňský rok zvítězili v soutěži Star Dance aneb Když hvězdy tančí. Herečka Dana Batulková předvedla opět skvělý výkon a mezi tanečníky se rozhodně neztratila. Proto nás zajímalo, jak je vůbec možné, aby se někdo za čtyři měsíce naučil tančit tak jako ona. "Sama nevím, jak je to možné, ale asi za to může můj taneční partner, který je skvělý tanečník a trenér," řekla Dana Batulková.

Mezi tanečními hvězdami nemohl chybět ani pár Martin Houška a Andrea Třeštiková, kteří patří k absolutní špičce standardního tancování. Ty čeká v nejbližší době účast na nejprestižnější světové soutěži, kterým je Blackpool v Anglii. Páry tančící standardní a latinsko-americké tance během večera vystřídal i folklorní soubor Moták, takže se bylo rozhodně na co dívat.

Spokojená byla i místopředsedkyně občanského sdružení Náruč Zuzana Dudáková, která výtěžek z akce odhadla na 80 tisíc korun. Nadace Divoké husy tuto částku ještě zdvojnásobí a pak už peníze poputují do těch správných rukou. Konkrétně se bude jednat o denní stacionář pro děti a mládež s kombinovaným postižením v Dobřichovicích a také o sociální firmu Modrý domeček v Řevnicích, který funguje jako chráněné pracoviště pro mentálně postižené a pro lidi s chronickým duševním onemocněním.

Jestli vám benefiční akce utekla a přesto byste chtěli občanskému sdružení Náruč pomoci, navštivte jejich webové stránky www.os-naruc.cz, kde se dozvíte bližší informace.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio