V Teplicích nevynechejte návštěvu Thermalia. Teplá minerální voda a masážní trysky umí zázraky

22. říjen 2023

Legenda praví, že prvním vyléčeným v lázních Teplice v Čechách bylo před staletími divoké prase, které si v léčivých pramenech máčelo poraněnou nohu. Za zakladatelku lázeňství v Teplicích je považována královna Judita, což připomíná její busta v Lázeňské uličce. Z té je možné vejít do Thermalia s bazény a saunami. V Teplicích mu říkají také Chrám vody.

Teplické lázně byly vystaveny na zdroji termální minerální vody, která léčí problémy se zády, svaly a klouby a působí také jako prevence problémů pohybového aparátu a neurologických onemocnění.

Dnes tam můžete navštívit tak zvané Thermalium, které má střeše relaxační zónu s lehátky a Kneippovým chodníkem. Thermalium zabírá celé vnitřní nádvoří Lázeňského domu Beethoven. Hosty hýčká v léčivé, ničím neředěné termální vodě o teplotě 35 stupňů Celsia. Svaly pookřejí působením minerálů a vzácných prvků a také pod stovkou masážních trysek a chrličů.

Masážní i plavecký bazén jsou plněny z termálního pramene Pravřídlo, který vykazuje mimořádné účinky v léčbě a posílení pohybového aparátu. Složení pramene předchází osteoporóze, pomáhá oddálit změny v kloubech, posiluje pohybovou kondici.

Plavecký bazén v Thermaliu

V saunovém světě Thermalia najdete pak finskou saunu k posílení imunity s teplotou 95 stupňů Celsia a desetiprocentní vlhkostí. Dále parní saunu s teplotou 40 stupňů Celsia a stoprocentní vlhkostí, tropickou saunu k podpoře lymfatického systéme a nakonec i biosaunu, tedy spojení finské sauny a páry. Novinou je finská solná sauna, což je kombinace klasické sauny s vysokou teplotou a solné jeskyně.

Spustit audio