Vánoční speciál - sváteční rozhovory

18. prosinec 2010

Zaměříme se na nadcházející sváteční čas. Vánoční svátky jsou svátky rodinné, ale je mnoho lidí, kteří na Šťedrý den budou sami. S Ivankou Trnkovou si na toto povídala kolegyně Markéta Vejvodová. Jaké zvyky a tradice v rodině udržuje fotograf Robert Virt se dozvíte v tomto díle Hobby magazínu. Už několikrát jste v našem magazínu mohli slyšet veterinářku Janu Bendovou. Na sváteční setkání s ní vás zve Jan Zítka.

Vánoce zahradnice Olgy Gabertové
V našich Hobby rubrikách jsme už několikrát navštívili zahradnici a floristku Olgu Gabertovou. Pokud se vám její nápady a tipy zalíbily, možná vás bude zajímat, jak tato tvořivá žena prožívá Vánoce. Má její profese vliv na to, jakým způsobem slaví svátky? Odpověď vám dá reportáž Jana Zítky, který za Olgou Gabertovou zajel do Řepova u Mladé Boleslavi.

Vánoční rozhovor s Ivankou Trnkovou, kartářkou
Vánoční svátky jsou svátky rodinné, kdy se snažíme potkat s našimi bližními a především, s našimi nejmilejšími tento krásný čas společně prožít. Ale je mnoho lidí, kteří na Šťedrý den budou sami, z nejrůznějších důvodů. Ale z toho ještě není potřeba si zoufat. Šťedrý den si totiž můžete užít i o samotě. A právě na toto téma si povídala Markéta Vejvodová s Ivankou Trnkovou, kterou znáte z hobby magazínů na téma věštění z karet a meditace v denním životě.

Vánoční rozhovor s Robertem Virtem, fotografem interiérů
Oko fotografa umí nejen zachytit neopakovatelný okamžik. Každý fotograf umí vnímat prostředí, kde se vyskytuje jiným, citlivějším okem…a potom se inspirovat. A to je také případ fotografa časopisů o bydlení, Roberta Virta, kterého znáte z vyprávění o nejrůznějších zajímavostech z oblasti péče o dům. Na svých fotografiích vystihuje atmosféru každého interiéru…Jaké zvyky a tradice naopak v rodině udržuje během Vánoc? O tom si právě s Robertem Virtem povídala Markéta Vejvodová.

Vánoční rozhovor s Janu Bendovou, veterinářkou
Už několikrát jste v našem magazínu mohli slyšet veterinářku Janu Bendovou. Dnes nám poví, jak prožívá Vánoce, když má zrovna službu v ordinaci a také nám představí své zvířecí mazlíčky. Na sváteční setkání s Janou Bendovou nás zve Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr
Bříza: Je nejšetrnějším stimulantem ledvin k vylučovací aktivitě a tím se podílí na snižování otoků, vaků pod očima, městnání vody obecně, včetně městnání vody v tukové tkáni, která se pak chová rozbředle. Snižuje nadměrné zásoby sodíku i chlóru v organizmu. Zvyšuje vylučování revmatické kyseliny močové poškozující vazy a chrupavky.

autor: Eduard Hrubeš
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.