Ve Slaném hořel dům obývaný bezdomovci, jeden člověk se zranil

6. září 2020

Ve Slaném na Kladensku hořel v noci na dnešek bývalý mlýn z 16. století, který obývají bezdomovci. Jeden člověk se lehce popálil a skončil v péči záchranářů. Plameny napáchaly škodu za 800.000 korun, příčinu vyšetřovatelé zjišťují, řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Událost byla hlášena po 22:00. K požáru opuštěné budovy, která v minulosti sloužila jako mlýn a kovárna, vyjelo osm jednotek. Požár zasáhl zhruba polovinu střechy o rozměrech desetkrát 15 metrů. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu ze čtyř možných.

Požár domu ve Slaném

Půl hodiny po půlnoci se jim podařilo dostat požár pod kontrolu, po uhašení se zaměřili na rozebírání střešní konstrukce a vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek. Zásah podle mluvčí skončil kolem 02:00.

"Objekt je dlouhodobě neobydlený, ale přebývají v něm lidé bez domova, kteří se zde nacházeli i tentokrát. Jednu lehce popálenou osobu si převzala do péče zdravotnická záchranná služba," uvedla Fliegerová. "Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování," dodala.

Spustit audio